Op deze deel wordt u omringd door Hermans artistieke veelzijdigheid, zichtbaar in de diversiteit van objecten die hij beschilderde. Van sigarendoosjes tot bloempotten, van theepotten tot emmers en wasketels, elk voorwerp vertelt een verhaal. Bijzonder is dat zelfs de binnenkant van de melkbussen en deksels van theepotten niet onbeschilderd bleven.

Hermans voorkeur om op beddenlakens te schilderen, leidde ertoe dat diverse werken door de tijd heen beschadigd raakten. Om deze reden hebben vrijwilligers ongeveer 15 schilderijen liefdevol gerestaureerd en verstevigd door ze op nieuw doek te verlijmen.

Centraal op de deel treft u de honingslinger aan, waarop Herman een drieluik heeft geschilderd dat de cyclus van het leven verbeeldt: het scheppingsverhaal, het aardse bestaan en het hiernamaals.

Aan de rechterzijde, op de bovenste plank, worden uw ogen getrokken naar de terracotta bloempotten. Eén pot springt eruit, beschilderd met een dankbetuiging voor de oogst. Deze bloempotten zijn uniek omdat ze als enige nieuw aangeschaft zijn; alle andere beschilderde objecten zijn gemaakt van oud gebruikt materiaal en objecten, wat de duurzaamheid van Hermans kunst onderstreept.

Voor een blijvende leuke herinnering aan uw bezoek, nodigen we u uit om een foto met Herman te maken. Ga hiervoor naar de melkkamer, direct aan uw rechterhand zodra u de deel betreedt. Maak daar een selfie of vraag een van onze vrijwilligers om u te helpen met de foto.