In deze voormalige koeienstal wordt uw blik meteen gevangen door een jeugdige foto van Herman, rechts aan de muur. Hij is in goed gezelschap van een verzameling foto’s en afbeeldingen. Helemaal linksachter aan de achterwand treft u een indrukwekkend schilderij aan, getiteld ‘Het concentratiekamp’. Op de tafel worden vijf borden tentoongesteld, elk met een unieke afbeelding van de IJsselbrug.

Als u de deel verlaat en de boerderij achter u laat, komt u op het erf. Neem de tijd om ook hier rond te kijken; het is absoluut de moeite waard. Helemaal achter op het erf aan de linkerkant ziet u de wagenloods, daar kunt u een collectie van historische landbouwwerktuigen bewonderen.

Na uw ontdekkingstocht nodigen we u uit voor een gezellig moment op het terras. Geniet van een kopje koffie of thee met heerlijk appelgebak, of koop een aandenken in de vorm van prachtige kaarten of boekjes met kunstwerken van Herman Kip in de museumwinkel. Met uw aankoop steunt u ons museum, dat volledig draait op de inzet van onze vrijwilligers.